Til topp

Grønt Valg

For deg som er opptatt av miljøet

kr 2,-per dag

Illustrasjon Grønt Valg

Bevar regnskog gjennom strømavtalen din

Med miljøproduktet Grønt Valg bevarer du hele 10.000 kvadratmeter regnskog - hvert år.

 • Grønt Valg legges til din eksisterende strømavtale
 • Du får alt samlet på en faktura
 • Ingen bindingstid
Ja, jeg vil støtte miljøet
   

Mer om Grønt Valg:

 
 • Bevaring av regnskog

  Bevaring av regnskog er et av de mest effektive tiltakene for å bevare klimaet og livsmangfoldet på kloden. Når du velger Grønt Valg forplikter vi oss til å gi et årlig bidrag på 100 kr til Regnskogfondet, og du er med på å bevare hele 10.000 kvadratmeter regnskog - hvert år.

 • 100 % fornybar strøm

  Vi sikrer at tilsvarende mengde strøm som du forbruker blir produsert fra fornybare energikilder. Dette bidrar til økt produksjon av fornybar energi.

 • Energirådgivning

  Du får profesjonell energirådgivning tilpasset ditt strømforbruk og livssituasjon, slik at du både sparer penger og miljøet.

    

Bestill Grønt Valg

Du må ha en strømavtale hos oss i tillegg til Grønt Valg.

Har du allerede en strømavtale hos oss, bestiller du Grønt Valg raskt og enkeltMin side eller i appen vår.

Bestill Grønt Valg på Min side

Ikke allerede Hafslund Strøm-kunde?

Har du ikke allerede en strømavtale hos oss? Bestill vår mest populære spotprisavtale Strøm*, med Grønt Valg her:

Bestill Strøm med Grønt Valg
* Spotprisavtalen Strøm koster 59,90 kr/mnd + 6,95 øre/kWh påslag.

Spørsmål og svar om Grønt Valg

 • Hva er en opprinnelsesgaranti?

  En opprinnelsesgaranti er et bevis for at det produseres en viss mengde fornybar strøm ved et bestemt kraftverk. Garantien er unik og kan bare utstedes én gang for den angitte produksjonsmengden.

  Poenget er å dokumentere de fornybare egenskapene ved kraftproduksjonen. Ordningen gir en ekstra inntekt til produsenter av fornybar energi og vil dermed gjøre det mer attraktivt å bygge ut slik produksjon.

  Det er valgfritt for kundene å kjøpe opprinnelsesgaranterte strømavtaler. Ordningen er hjemlet i EU-direktiv og den norske energiloven.

 • Hva er forskjellen på opprinnelsesgarantier og elsertifikater?

  Elsertifikater er en lovpålagt norsk-svensk ordning som støtter ny utbygging av fornybar kraftproduksjon i Norge og Sverige. Opprinnelsesgarantier er en europeisk ordning som gir forbrukeren mulighet til frivillig å støtte fornybar produksjon over hele Europa. Det er to ulike virkemidler for det samme målet, nemlig å bidra til mer klimavennlig kraftproduksjon.

 • Hvem utsteder opprinnelsesgarantiene?

  Garantiene utstedes av myndighetene via Statnett. En kraftprodusent får utstedt garantier tilsvarende produksjonsmengden. Produsenten kan selge garantiene til strømleverandører som igjen tilbyr opprinnelsesgaranterte strømavtaler til kundene sine. Grønt Valg er en slik avtale.

 • Innebærer opprinnelsesgarantier en endring av den fysiske strømmen i stikkontakten?

  Nei, den fysiske strømmen i stikkontakten er den samme for alle strømkunder, selv om du har opprinnelsesgaranti.

  Når kraftprodusenter først har matet strømmen inn i strømnettet er det umulig å spore opprinnelsen til strømmen og alle får den samme «strøm-mixen» fra de ulike kraftprodusentene. Det kan sammenlignes med å ta ut penger i en minibank: hvis du har flere inntektskilder så er det umulig å si hvor den fysiske hundrelappen kommer fra. Opprinnelsesgarantien gir deg likevel en garanti på at strøm tilsvarende ditt forbruk er produsert fra en fornybar kraft produsent og bidrar til at det blir mer lønnsomt å produsere fornybar energi.

 • Hvor finner jeg telefonnummeret til Energirådgivningstjenesten?

  Telefonnummeret til energirådgivningstjenesten er kun tilgjengelig for kunder med Grønt Valg.

  Grønt Valg-kunder finner telefonnummeret ved å logge inn på Min side, og åpne fanen for «Avtaler». Våre energirådgivere verifiserer i tillegg at alle innringere har Grønt Valg før energirådgivningen starter.

 • Hvordan fungerer energirådgivningstjenesten?

  Rådgivningen gis over telefon eller per e-post og oppad begrenset til en time rådgivning per år. Du har likevel mulighet til å ringe flere ganger innenfor dette tidsrommet.

 • Hvordan bistår energirådgiverne meg med å redusere strømforbruket?

  Energirådgivere hjelper deg med å identifisere og gjennomføre de mest effektive strømbesparende tiltakene basert på ditt strømforbruk, budsjett, boforhold og preferanser. Gjennom ditt kundeforhold besitter vi informasjon som kan aktivt brukes av energirådgiverne for å gi en bedre og mer personlig tilpasset rådgivning.

  Her er noen eksempler på hva vi kan hjelpe deg med:

  • Veiledning basert på ditt faktiske forbruksmønster/behov
  • Forslag til enkle energisparende tiltak
  • Budsjettpris for foreslåtte tiltak
  • Henvise til aktuelle støtteprogram for energibesparende tiltak
  • Sette kunde i kontakt med tredjepart for gjennomføring av tiltak
 • Kommer bidraget til Regnskogfondet (kr 100 i året) i tillegg til prisen på Grønt Valg (kr 2,- per dag)?

  Nei, bidraget til Regnskogfondet er inkludert i prisen på kr 2,- per dag. kr 2,- per dag er altså alt du betaler for både opprinnelsesgaranti på strømmen, bidrag til Regnskogfondet og profesjonell energirådgivning!

 • Hva er effekten av bidraget på kr 100 per år til Regnskogfondet?

  Bevaring av regnskog er et av de mest effektive tiltakene for å bevare klimaet og livsmangfoldet på kloden. Når du velger Grønt Valg forplikter vi oss til å gi et årlig bidrag på 100 kr til Regnskogfondet.

  Hundre kroner i året tilsvarer bevaring av 10.000 m² regnskog. På 10.000 m² regnskog finner man ofte 150 til 200 forskjellige trearter. I hele Norge har vi i overkant av 30 trearter. Bevaring av regnskog er et av de mest effektive tiltakene for å bevare klimaet og livsmangfoldet på kloden. Ditt bidrag gjør en stor forskjell!

 • Vilkår Grønt Valg

  Grønt Valg er en tilleggstjeneste kunden kan bestille i tillegg til sitt strømprodukt. Med Tilleggstjenesten får kunden opprinnelsesgaranti på strømmen og 1 times energirådgivning per år. Inkludert i prisen er også et bidrag til Regnskogfondet på 100 kr per år. Dersom avtalen mellom Hafslund Strøm og Regnskogfondet opphører, kan Hafslund Strøm erstatte kundens opprinnelige tiltak med et nytt miljøtiltak. Eventuelle prisjusteringer av produktet Grønt Valg vil bli kunngjort på våre nettsider. Endringen kan tre i kraft 14 dager etter at den er kunngjort.

  Vilkår Hafslund Strøm Privat