Til topp

Tre smarte løsninger til hytta

Tips til hvordan du kan spare strøm, øke tryggheten og unngå vannskader på hytta.

Mann med bærbar datamaskin i på hytta

Publisert: 29. mars 2021

Hjemmene våre blir stadig smartere, og både lys, lyd og temperatur kan styres via apper og stemmegjenkjennelse. Trenden har for lengst inntatt hyttene våre også, som gjør at du kan holde et øye med den og passe på når du ikke er til stede.

Vi har samlet sammen tre tips til hvordan du kan gjøre hytta di smart.

Vannlekkasjesensor: Sikre deg mot vannlekkasje

 

Vannlekkasjer kan være små og vanskelige å få øye på, men de kan likevel gjøre stor skade. Skulle du være så uheldig å bli utsatt for vannlekkasje på hytta, er det derfor viktig at det oppdages raskt. Ved å installere en eller flere vannlekkasjesensorer på utsatte steder, får du beskjed på mobilen med én gang noe skulle skje.

Produsenter av vannlekkasjesensorer har apper du kan koble opp til mobilen din. Når sensoren registrerer vann eller lekkasje, blir du varslet.

Det er også mulig å koble vannlekkasjesensor til hovedstoppekranen, slik at vannet stenges ved lekkasje, som kan være ekstra lurt siden vi oppholder oss mer hjemme enn på hytta.

Sikkerhetskamera: Unngå innbrudd

 

Å sikre hytta mot innbrudd er minst like viktig som å sikre boligen, særlig fordi vi oppholder oss sjeldnere på hytta enn hjemme. For å sikre deg mot innbrudd, kan du vurdere å installere overvåkningskamera – enten inne eller ute, eller begge deler.

Utendørs kan være lurt å plassere et kamera på hvert hjørne, gjerne under takskjegget, og peke langs veggen. Skal du bare ha ett kamera ute, bør det plasseres på veggen ved siden av inngangsdøren. Innendørs bør du plassere kameraet innerst i hjørnet i stua, og det bør være et kamera med PTZ-funksjoner (pan/tilt/zoom), slik at du kan styre filmingen via mobilapp.

Et sikkerhetskamera filmer enten hele tiden, eller når det registrerer bevegelse i synsfeltet. Når sensorene slår ut, får du varsel på mobilen via en app. Da kan du se opptaket, og eventuelt ringe politiet. Det finnes også kameraer med alarm som utløses og uler.

Et annet godt tips er å sette opp et skilt hvor det står at du har alarm og overvåkningskamera. Det kan virke avskrekkende på hyttetyver.

Smartplugg: Fjernstyr varmen

 

Tenk så deilig å alltid kunne komme frem til en god og varm hytte sent på kvelden etter flere timer i bil, eller etter en lang dag på ski? Ved å fjernstyre varmen kan du alltid sørge for riktig temperatur på hytta og ha kontroll over strømregninga. Det kan du gjøre med en smartplugg som du kobler mellom veggkontakten og ovnen. Smartpluggen kan slå av og på strømmen via WiFi, et radionettverk eller via SMS hvis du ikke har internett på hytta.

Hyttestrøm: En god strømavtale til hytta

 

Er du allerede Hafslund Strøm-kunde, sparer du 720 kroner i året hvis du velger oss på hytta også.

Les mer om Strøm på hytta