Til topp

Ta med disse dingsene ut i ferieværet!

En jente som ligger på en brygge ved et vann og hører på noe i høretelefonene sine

Enten du skal på stranda, tilbringe lange sommerdager i en parken eller planlegger en aktiv ferie, finnes det mange kule dingser som kan løfte opplevelsen et hakk eller tre. Kanskje er det også noen kule gadgets som frister når du får feriepenger?

Her er 7 smarte dingser du kan underholde deg med utendørs i ferien:

 

1. Musikk i det fri

 

For den musikkglade, finnes det flust av muligheter til å høre på favorittplatene utendørs. Bluetooth-høyttalere er enkle å ta i bruk sammen med en mobiltelefon, og du trenger ikke sprenge banken for å få en høyttaler med god lyd. Perfekt for en lang dag med venner på stranden eller i en park – men ta litt hensyn til de som ligger rundt.

Usikker på hvor du skal begynne å lete? Prisguiden og Lyd & Bilde har noen gode guider som hjelper deg å komme i gang!

Bestill Strøm til Spotpris
 

Trenger du en god strømavtale for å lade opp dingsene dine? Bestiller du en strømavtale av oss i Hafslund Strøm, ordner vi alt med din nåværende leverandør. Du får en rimelig og forutsigbar strømavtale med 100 % fornøydgaranti!

missing
Ta med deg musikken ut med en Bluetooth-høyttaler – men vis hensyn til de rundt deg. (Foto: O Lypa fra Getty Images)

2. La roboten klippe plenen

 

Har du ferie, så har du ferie – og hagearbeid står kanskje ikke øverst på listen over ting det frister å fylle dagene med? En robotgressklipper kan være en god investering hvis plenen er i ferd med å kommer ut av kontroll. Du får robotgressklippere til under 10.000, men har du en stor plen, må du nok gå noen tusenlapper over det. De beste modellene holder det til gjengjeld gående i over en time før de må lades.

Tek.nos fine guide gir deg en god pekepinn på hva du bør tenke på når du titter etter en robotgressklipper.

missing
Len deg tilbake og la en robotgressklipper ta hagearbeidet. (Foto: JurgaR fra Getty Images)

3. … og la biffen steke seg selv

 

Det er ikke alltid like lett å vie middagsgjestene nok oppmerksomhet, samtidig som du må bort sjekke biffen på grillen. Et trådløst steketermometer kan kobles til mobilen din med Bluetooth eller en app. Da kan du sjekke temperaturen uten å flytte på deg, og flere av termometerne kommer med forhåndsinnstillinger som hjelper deg med å få kjøttet slik du vil ha det.

iGrill-serien fra Weber har fått gode skussmål, men det finnes også mange andre alternativer.

4. Mål hvor aktiv du er i ferien

 

En aktivitetsmåler kan fungere som motivasjon til å røre litt på seg i sommervarmen. Du kan måle hvor mange kalorier du forbrenner, søvnrytmen din og hvor mange skritt du tar i løpet av dagen. Passer for deg som ikke trenger en dyr treningsklokke som tar nøyaktige pulsmålinger eller en smartklokke som kan sende SMS.

Både A370 fra Polar og TomToms Spark 3 Cardio koster rundt 1500 kroner og gir mye for pengene. Populære Fitbit har også gode alternativer i flere prisklasser.

missing
En aktivitetsmåler kan motivere deg til å holde blodpumpa gående i sommer. (Foto: dolgachov fra Getty Images)

5. Lydbølger uten en tråd

 

De siste årene har trådløse ørepropper og hodetelefoner virkelig kommet på banen. Og det er veldig praktisk når du beveger deg rundt i sommer. Du kan for eksempel la mobilen ligge i ro mens du hører på favorittpodkasten og beveger deg mellom balkong og hage.

Trenger du kjøpshjelp? Lyd & Bilde har testet seks trådløse ørepropper, og Tek.no har en fyldig guide til trådløse hodetelefoner med støydemping.

6. Pakk med deg bokhylla

 

Sommerferien er perfekt for å pløye gjennom litteratur. Mange foretrekker nok fortsatt fysiske bøker, men et nettbrett eller et rendyrket lesebrett er svært praktisk. Du kan jo ta med deg hele bokhylla ut i parken! De nyeste brettene har lang batterilevetid, og du kan justere skjermlyset for en behagelig leseropplevelse, uansett tid på døgnet.

Dette er selvfølgelig ikke så lett å etterleve når du er på farta i ferien, men har du med deg laderen, kan det jo hende du finner en stikkontakt på en kafé eller rasteplass. Forsøk, så langt det lar seg gjøre, å ikke lade mobilen fra lavt nivå til fullt. Da holder batteriet seg lengre.

missing
Med et nettbrett kan du ta med deg bokhylla ut i det fri. (Foto: martin-dm fra Getty Images)

7. Lading i bagasjen

 

Og går dingsen tom for batteri i løpet av dagen? Pakk med deg en nødlader! Disse kommer i flere prisklasser og de beste laderne har svært god batterikapasitet. De nyere modellene har også muligheten for hurtiglading, og du får også tak i robuste batteribanker som tåler en støyt. Litt nødlading kan være gull verdt i feriemånedene!

Med en strømavtale fra oss i Hafslund Strøm betaler du ikke for mye for å lade opp dingsene dine. Bestill nå, så får du en rimelig og forutsigbar strømavtale med 100 % fornøydgaranti!

Bestill Strøm til Spotpris