Til topp

Slik blir uteplassen en sommeroase

En smilende mann med et smilende barn på armen ute i en hage

Mange har nok allerede tatt i bruk terrassen, balkongen eller hagen, og håper å få tilbrakt mest mulig tid utendørs gjennom hele sommeren. Du trenger ikke nødvendigvis så stor plass for å gjøre det koselig. Nøkkelen til et hyggelig og innbydende uterom, ligger i interiøret og atmosfæren du steller i stand.

Her er 7 tips til hvordan du kan få uteplassen til å blomstre:

1. Lys opp!

 

Lykter, lyslenker og lanterner gir stemningsfullt lys, og får sommerkveldene til å vare lenger. Dekorer vegger, bord, busker og trær. Bare kreativiteten setter grenser! Utvalget er svært stort, med både oppladbare lys og varianter du kobler i veggen. For tiden dukker det også opp stadig mer «smart» belysning som er laget for å brukes ute – for eksempel kommer det en utendørsserie fra Philips Hue, der du kan endre farger og fjernstyre lyset fra mobilen.

missing
Utfordre fantasien og dekorer uteplassen med ulike typer belysning. (Foto: supersizer fra Getty Images)

2. Det finnes ikke dårlig vær ...

 

Har du liten plass finnes det mange varianter av varmelamper og terrassevarmere som kan henges på veggene over sittegruppen. Disse gir umiddelbar varme og påvirkes ikke av vind. Mer varme står kanskje ikke øverst på prioriteringslista når man sitter der i solsteika, men dette er en genial måte å forlenge de fine kveldene på når det først blir litt kjøligere. I tillegg kan du strekke utesesongen til langt utpå høsten.

Belysning og varmelamper trenger strøm! Hos oss i Hafslund Strøm får du en rimelig og forutsigbar strømavtale med 100 % fornøydgaranti.

3. Sydlandstemning

 

Med en hengekøye kan du drømme deg bort til eksotiske steder. Det er det ultimate stedet for en ettermiddagslur, lesestund eller en natt under åpen himmel. En hengekøye er også en god idé for deg med liten uteplass eller veranda, siden den lett kan pakkes bort og erstattes med et spisebord når du trenger det. Kanskje kan du ta med en liten trådløs høyttaler også, for litt rolig musikk mens du slapper av? Det er massevis av gode, oppladbare Bluetooth-høyttalere på markedet nå, med god batterilevetid –som lar deg ha med musikken din både ved hengekøya og på stranda.

missing
Late sommerdager kan være enda mer behagelige i en hengekøye. (Foto: AlexSava fra Getty Images)

4. Utekvelder det slår gnister av

 

I løpet av en tradisjonell norsk sommer, vil vær og temperatur variere veldig fra dag til dag. Da kan det være både smart og ikke minst hyggelig å investere i en elektrisk bordgrill eller en utepeis. Dette gir deg flere brukstimer ute og er utrolig koselig – både for store og små. Hvor deilig er det ikke å sitte ute sammen rundt bålet mens man griller pølser eller marshmallows på spyd? Bonus: Du jager bort myggen i samme slengen!

5. Blomsterdrøm

 

Fargerike blomster er aldri feil å pynte uteplassen med. Enten det er i bed eller potter. Gi for eksempel plass til en lavendel. Ikke bare er den pen å se på – duften virker beroligende, mange sorter kan brukes i maten, og planten skal også holde mygg og andre insekter på avstand.

missing
Lavendel og andre blomster gjør seg fint i gamle trekasser du ikke bruker. (Foto: vicuschka fra Getty Images)

6. Personlig preg

 

Lag en egendesignet hagebenk! Da blir det plass til flere rundt bordet, og du slipper stoler som tar opp lagringsplass inne om vinteren. Ta for eksempel i bruk europaller som kan polstres med skumgummi til å sitte på, supplert av store deilige puter i ryggen. Lek deg med farger og former for å skape ditt eget unike uttrykk. Bonus: Kan brukes som solseng når man er alene.

7. Regnvær ingen hindring

 

Det kan være vanskelig å planlegge hyggelige sammenkomster om sommeren, ettersom været i Norge er ganske ustabilt. Men litt regn eller vind trenger ikke å være grunn til å avlyse utemiddagen. Går du til innkjøp av en motorisert markise (som styres med fjernkontroll) kan dere allikevel kose dere ute i sommerkvelden. Skaffer du i tillegg skyveglass til sidene på balkongen eller verandaen, kan du plutselig bruke uteplassen hele sesongen – uansett vær.

missing
En markise kan forhindre at sommerdagene regner bort. (Foto: Solidago fra Getty Images)

Inspirert? Hvis du har en strømavtale fra Hafslund Strøm betaler du ikke for mye for hyggelig belysning og varme. Vi tilbyr lave strømpriser, forutsigbarhet og 100 prosent fornøydgaranti!

Bestill Strøm til Spotpris

Klar for mer kos?

Med disse enkle grepene øker stemningen ytterligere noen hakk:

  • Radio og høyttalere sørger alltid for tipp topp stemning.
  • Pledd og gulvtepper bidrar til å gjøre uteplassen personlig og koselig.
  • Investerer du i en grill, blir det ekstra hyggelig og behagelig å tilberede maten. Her finner du inspirasjon til hva du kan lage.
  • Store og små fargerike puter er både dekorativt og behagelig.
  • Et fuglebad ihagen sikrer gratis underholdning.
  • Beskytt deg mot solen med en stilig parasoll. Kan også pyntes med lyslenker om kvelden.
  • Et leketelt gjør det morsommere for barna å være ute. Lag en kosekrok der de kan trekke seg tilbake med myke puter, blader, spill og små hemmeligheter.