Til topp

Frykter du skyhøye strømregninger i vinter?

Med Maksprisgaranti sikrer du deg mot de høyeste prisene.

Mor og datter som smiler lurt fra under et pledd

Ingen ønsker å betale mer i strøm enn nødvendig, men det kan være vanskelig å forutse hvor høy eller lav regningen blir hver måned.

Strømprisene varierer avhengig av tilbud og etterspørsel, hvor prisen stuper når det er mye strøm tilgjengelig og lite behov, mens den går kraftig opp når det er strømmangel i markedet.

Ønsker du å unngå de høyeste regningene, kan tjenesten vår Maksprisgaranti sikre deg mot ubehagelige overraskelser.

Dette er Maksprisgaranti

 

Maksprisgaranti fungerer som en forsikring, og har alltid et gjeldende pristak. Tilleggstjenesten koster 39 kroner per måned pluss 2 øre/kWh i påslag, og kan legges til hvilken som helst av våre spotprisavtaler. For tiden er gjeldende maksprisgaranti 76,90 øre/kWh til 31.05.2021.

– Produktet handler om forutsigbarhet og trygghet, og det å sikre seg mot de høyere prisene, forteller Kathinka Blauenfeldt, Business Manager i Insuring & Securing i Hafslund Strøm.

Maksprisgaranti går ut på at når spotprisen (også kalt markedspris) er lav, og lavere enn pristaket, så er det den du betaler. Skyter strømprisene i været, er du sikret av maksprisgarantien slik at du ikke betaler mer enn gjeldende pristak.

– Du får rett og slett det beste av to verdener. På den måten unngår du ubehagelige overraskelser ved høye priser, som er tanken bak Maksprisgaranti. Det er et trygghetsprodukt. Er du en av dem som er redd for at spotprisen skal bli for høy om vinteren, vil Maksprisgaranti være et fint alternativ for deg, sier Blauenfeldt.

– Du binder deg ikke til spotpris

 

Spotprisen er typisk høy når det er kaldt ute, og når vi som følge av det bruker mye strøm. Men det finnes også tilfeller hvor spotprisen øker om sommeren, slik som i 2018 da det var uvanlig tørt.

– Fordi prisene frem til da hadde vært lave lenge, var også pristaket lavt. Maksprisgarantien slo da inn i 6 av 12 måneder. Kundene er fornøyde når pristaket slår inn – og når det ikke gjør det, ligger den der som en trygghet, sier Blauenfeldt.

Det er prisene i markedet som regulerer makspristaket, og maksprisgarantien kan endre seg 3-4 ganger i året.

– Overskrider spotprisen maksprisen, blir du bare belastet for den summen pristaket har, og ikke den reelle høyere spotprisen. Du binder deg altså ikke til spotpris, forteller Blauenfeldt.

– Vi jobber hele tiden for å holde den så lav som mulig, og er alltid ute etter å låse det best mulige taket. Maksprisgarantien er helt klart den tilleggstjenesten vi har flest kunder på. Det er et populært produkt, legger hun til.

Vil du sikre deg mot skyhøye strømregninger? Bestill Maksprisgaranti her.