Til topp

Dette bør du tenke på når du flytter

Et par i en nesten tom leilighet med flytteesker

Boksene er pakket, gulvet skinner og veggene står bare. Men er det ikke noe du har glemt?

Det går fort en kule varmt i kaoset når et hjem skal forlates og en ny bopæl står og venter. Kanskje blir du ikke kvitt den stikkende følelse av at du har glemt noe.

Sannsynligheten for at du ikke har pakket ned alt er nok ikke stor. Men strømmen, derimot – den har kanskje gått i glemmeboka? Det kan i så fall koste deg.

Unngå «strømfella»

 

Det er ikke uten grunn at ordet felle blir brukt om strøm i forbindelse med flytting. Glemmer du å ordne opp i strømavtalene, kan du ende opp med å sitte fint i det.

Første bud er å melde flytting til strøm- og nettleverandør. Tidligere var det viktig å melde fra i god tid for ikke å havne i en situasjon der du måtte betale for strømmen i den fraflyttede boligen.

Dette er blitt enklere med årene. Med moderne strømmålere er det nemlig mulig å registrere flytting tilbake i tid, ettersom disse automatisk leser av strømmen per time. Husk derfor å undersøke om den nye boligen din har en slik måler.

For din egen del kan det kanskje også være behagelig å lese av strømmen selv. Da har du full kontroll. Sørg også for at du har skriftlig bekreftelse for en eventuell avbestilling av avtalen du hadde i den gamle boligen.

Velg en strømleverandør

 

Er du fornøyd med den nåværende strømavtalen din, kan du ta den med deg videre. Leverandøren trenger da kun beskjed om flyttedato og den nye adressen din.

Om du ikke velger en strømleverandør vil du fortsatt få strøm til boligen din. Nettselskapene i Norge er forpliktet til å levere strøm til husstandene, men velger du ikke en strømleverandør havner du på det som kalles leveringsplikt, og det blir for veldig dyrt! For å unngå å ryke på unødvendige merutgifter til strømmen, anbefales det å velge en strømleverandør med en gang.

Du fikk sannsynligvis et tilbud om en strømavtale fra megleren da du kjøpte den nye boligen, men denne er ikke nødvendigvis den billigste.

Du kan bestille en strømavtale fra oss både før, under og etter flytting - vi ordner vi alt med din nåværende leverandør. Du får en god og forutsigbar strømavtale med 100 prosent fornøydgaranti.

Ikke flytt i stillhet

 

Det er kanskje selvsagt, men husk at det er mange som trenger beskjed om at du skifter bolig.

Her er en rask oppramsing:

  • Flyttemelding må sendes til Folkeregisteret senest åtte dager etter at du har flyttet.
  • Posten må selvfølgelig vite hvor du bor – og ikke glem postmannen. Bytt navn på døra, postkassen og lignende.
  • Tjenesteleverandører for TV og bredbånd må også vite om flyttingen, gjerne så tidlig som mulig.
  • Da unngår du å være uten internett den første tiden i nytt hjem.
  • Alle kjente og kjære setter nok også pris på å kjenne til din nye adresse.

Nå bør mye av det praktiske være på plass, og du kan begynne å flytte på eskene. Men et siste tips før du lukker døra og vender nesa mot ditt nye hjem: Ta bilder av alle rommene, både de du forlater og som nå skal innredes. Da har du bevis for at det stygge hullet i gipsveggen ikke skal stå for din regning!

Stresser du med å få på plass alt i forbindelse med flytting? Bestiller du strøm av oss i Hafslund Strøm når du flytter, er du i alle fall sikker på at du har en god og trygg strømavtale.

Bestill her