Til topp

Gründerbedrift fikk motbevist strøm-myte:

– Vi ble veldig overrasket

missing
Thomas Hukkelberg (til venstre) og Kenneth André Krøgenes i Hovedkvarteret IT sjekker status i datasenteret. – Serverne våre gnager fryktelig mye strøm, og derfor er det spesielt viktig for oss å ha stabile strømregninger og en trygg leverandør, sier Krøgenes. (Foto: Mikael Lunde)
Den lille IT-bedriften Hovedkvarteret IT bruker over dobbelt så mye strøm i måneden som en større enebolig. Likevel er de fornøyd med strømregningen. – Ingen annen strømleverandør kan matche den prisen vi får, sier gründer Kenneth André Krøgenes.
 

Når du kommer opp på det hjemmekoselige Grünerløkka-loftet til Kenneth André Krøgenes og Thomas Hukkelberg, er det ikke akkurat vanskelig å tippe hva gründerne jobber med. I hver eneste lille krik og krok står det enten en Apple-skjerm eller Mac-maskin og lyser opp.

– Og her brenner vi digitale vedkubber, sier Krøgenes, og peker mot en gigantisk LG-skjerm som nettopp «fyres opp» inni peisen.

Gründerne i Hovedkvarteret IT – som nå teller 5 ansatte – er nemlig eksperter på alt som har med Apple å gjøre. I dag er de en av få som kan levere komplette IT-tjenester til Apple-baserte bedrifter i Oslo og omegn.

Det være seg smarte lagringsløsninger til bedrifter som driver med lyd, film eller TV, personlig support, oppsett av programvare og veldig mye annet.

– Dette spiser strøm

Det sier seg kanskje selv at så mye teknologi gnager strøm. Og vi snakker mye strøm.

Hovedkvarteret IT bruker nemlig hele 6000 kilowattimer i måneden. Til sammenligning bruker en familie som bor i en enebolig på 120 kvadrat under halvparten – rundt 2200 kWh i måneden.

Men i motsetning til det mange kanskje tror, er det ikke alle skjermene som styrer strømutgiftene til IT-selskapet.

– Det bruker nada sammenlignet med datasenteret vårt, sier makker Thomas Hukkelberg, og tar oss med til «det hemmelige rommet».

Her blir vi møtt av en lang rekke med «kjøleskap» – såkalte rack-kabinetter. Hovedkvarteret behandler og arkiverer enorme mengder data, og trenger derfor mange og store servere. Det er disse som gjør det både trygt og mulig for deg som bedrift å lagre data i «skyen» – eller søke superraskt i epost-arkivet.

– Dette greiene her sluker strøm, vi snakker harddisker som spinner med 7200 omdreininger i minuttet, roper Hukkelberg over viftene.

– Fordommene stemte ikke

På tross av det høye forbruket, får ikke gjengen sjokk når strømregningen kommer:

– Vi har hatt Hafslund Strøm bedrift som strømleverandør siden 2014, og jeg er veldig overrasket over hvor bra pris vi får. Jeg må innrømme at jeg kanskje trodde Hafslund Strøm var i det dyre sjiktet, men det var en fordom jeg har måttet bite i meg, sier Krøgenes og ler.

– Men har dere testet Hafslund Strøm bedrift opp i mot andre strømleverandører?

– Vi har blitt oppringt av flere selgere, med lovnader om «fantastisk billig strøm». Så en dag tenkte jeg; ok, la oss sjekke. Men etter å ha sendt dem de fire siste fakturaene fra Hafslund Strøm, så ringte de ikke opp igjen for å si det slik, sier gründeren.

– Jeg vet ikke om vi er en spesiell case, men det er i hvert fall ingen annen strømleverandør som kan matche den prisen vi får fra Hafslund Strøm.

– Vi tenker ikke på det engang!

For Kenneth og co er det ikke bare prisen som betyr noe, men også det å ha en trygg og stabil leverandør å forholde seg til.

– Vi opplever ingen prishopp eller ubehagelige overraskelser. Det er veldig betryggende i hverdagen. I tillegg får vi EHF-faktura, som gjør at både strømregning og nettleieregning kommer ferdigfylt inn i regnskapssystemet. Så er det bare å trykke betal og ferdig med det.

Makkeren Thomas nikker.

– Det er så utrolig deilig at det bare funker, og at vi slipper å tenke på strøm. Vi har tross alt så mye annet å tenke på!

• Vil du også slippe å tenke på strøm i hverdagen? Les mer om Hafslund Strøm bedrift her.