Til topp

Fremtidens løsninger

Nye tjenester og smarte energiløsninger

Hafslund Strøm er 100 % eid av Finske Fortum som er et ledende energiselskap som utvikler og tilbyr løsninger for våre kunder innen strøm, oppvarming, kjøling, samt løsninger for å forbedre ressurseffektiviteten.

Våre tjenester og løsninger hjelper forbrukere og kraftproduksjonsindustrien med å ta smarte valg for energibesparing.

Vi tilbyr produkter og tjenester som gjør det enklere for våre kunder å ta miljøvennlige valg, og leve sine liv på en mer bærekraftig måte. Vi skaper ny teknologi og sikrer økt livskvalitet i en stadig mer urbanisert verden.

Les om vårt samarbeid med Ericsson her (Engelsk tekst)

1. Grønn energi og miljømerking

Originale garantier (GoO) er et instrument som er definert av den europeiske lovgivningen som sporer strøm fra vedvarende energikilder og gir kundene informasjon om energikilden. I Fortum spiller vi en aktiv rolle i dette energimerkemarkedet og kan tilby våre kunder energi fra ulike fornybare kilder med forskjellige etiketter. Vi tilbyr også bilateral handel med utslippskvoter (EUA) og El-sertifikater både for spot- og standardleveringsdatoer.

Våre miljøvennlige produkter inkluderer:

  • Opprinnelsesgarantier
  • Bra Miljõval
  • Ekoenergi
  • El-sertifikater
  • Emisjonskvoter
 

2. Elbillading på arbeidsplassen

 

Elbil lading er en stadig viktigere tjeneste som tilbys bedrifter og på parkeringsplasser. Vi samarbeider med kundene våre for å identifisere kundens behov og gi de nødvendige tjenestene for lading på arbeidsplassen og flåtestyring. Gjennom våre apps (iOS og Android) kan sluttbrukere finne ladere, betale for lading og administrere egen profilinformasjon. Appene kan være hvitmerket for våre kunder og kan aktivere tilgang til det største nettverket av ladepunkter i Europa.

 

3. Fjernvarme

Fjernvarme er en praktisk og pålitelig form for oppvarming. Det er også godt for miljøet, siden varmen hovedsakelig kommer fra resirkulert energi. Med åpen fjernvarme kan bedrifter både store og små selge sin overskytende varme til oss. Vi tilbyr allerede kostnadseffektive kjøle- og varmegenvinningssystemer for datasentre i Stockholm og Esbo. Overskuddsvarmen fra datasentrene gjenvinnes og returneres til fjernvarmenettverket.

Vi tilbyr fjernvarme i Norge: Oslo - Fortum Oslo Varme

4. Solar løsninger

I Fortum driver vi innovasjon med fornybar energi som er helt nødvendig for at vi skal kunne møte både de globale og de lokale klima- og miljøutfordringene. Nå satser vi enda mer på vind- og solkraft.

Kostnaden for solenergi har redusert raskt i løpet av de siste årene, og solenergi kan tilby rimelig, fornybar elektrisitet fra store installasjoner og takløsninger. Vi tilbyr konkurransedyktige og bærekraftige forbruker- og B2B-solløsninger på nordiske markeder.

Fortum har en målsetting om å bygge en betydelig vindportefølje i Norden, og har overtatt tre vindkraftprosjekter fra Nordkraft i januar 2017.

Les om vindparken i Sortland her