Til topp

Elhub lanseres i februar

Når Elhub, et sentralt IT-system som skal effektivisere strømmarkedet i Norge, lanseres i februar vil alle bytter av strømleverandør bli utsatt noen dager. Vi får da det vi kaller en «frysperiode».

missing

For å blant annet effektivisere innsamlingen av målerdata og håndteringen av meldingsutvekslinger mellom strømleverandør og netteier har Statnett utviklet Elhub. Overgangen innebærer en stor systemendring, derfor vil det norske strømmarkedet «fryses» i perioden overgangen skjer og alle strømbestillinger og oppsigelser vil ligge på vent til implementeringen er ferdig.

Som kunde vil du i utgangspunktet ikke merke noe til dette, bare dersom du flytter eller bytter strømleverandør i perioden. Da vil det kunne ta noen dager ekstra før bestillingen din er registrert.

Vil du bli kunde hos oss?

Det er selvfølgelig ikke noe problem, leverandørbyttet kan bare ta litt lengre tid enn normalt. Legg inn bestilling på nettsidene våre, så ordner vi alt så fort Elhub er på plass. Er det noe som ikke er som det skal, hører du fra oss.

På flyttefot?

Vi ordner det også. Send oss informasjon om hvor bedriften flytter fra og til, vi registrerer det så snart Elhub er på plass med den datoen flyttingen faktisk skjedde.